+32 496 83 72 64 info@deracraft.be

Projecten

Omdat we er zo trots op zijn.

Trinity 1.0

Toch even uitleggen waar alles begonnen is. Mijn CNC machine (Nickname: Trinity 1.0  ’three’ (3 assige machine) en ‘nifty’ (handig) three nifty–Trinity. 😉 en de 1.0 voor de eerste en unieke versie) Projecten uitdenken en tekenen heb ik altijd enorm graag gedaan. daarna alles op papier afdrukken en terug overnemen op de werkstukken  was jammer genoeg altijd noodzakelijk. Kan ik dit proces inkorten en nauwkeuriger werken. Dan denk je eerst aan een 3D printer. Maar dit is zo beperkt in afmetingen. Misschien is een lasercutter wel een optie, zo kan je grotere stukken creëren. Maar dan ben je weer beperkt in dikte en verbrande randen. Een CNC machine zou echt wel de ideale oplossing zijn. maar is onbetaalbaar in aankoop! (Dacht ik) Tot ik las hoe andere mensen DIY (do it yourself) gewijs zelf computergestuurde machines maakten. Vanaf de eerste seconde was ik gefascineerd en na 1 jaar tekenwerk (5x opnieuw begonnen) kwam ik tot een zo zo stevig mogelijke volledig compatibele in 3 richtingen en veilige machine met de gewenste afmetingen. En ik heb deze met enorme trots ook geheel van eigen ontwerp tot een productieve machine kunnen ontwikkelen.

Buitenpoort

Tijd voor een grotere uitdaging. Een massieve buitenpoort uit padoek. Gemaakt volgens de regels van de kunst met pen en gat verbindingen, met gebogen bovenregel. en volledig uitgerabat voor een zo stevig mogelijk geheel. Want 1 aparte vleugel weegt al rap 80 kilo.

Massief steigerhouten bed + bureau

Een mooi bed + bijpassend bureau met boekensteunen (waarvan ik blijkbaar geen foto’s meer van heb gemaakt) .Voor in de kinderkamer. Gemaakt van nieuw steigerhout gebeitst met een mengeling van grey en White wash voor het gewenste old look resultaat.

Huisnummer

Huis gebouwd, Trinity gebouwd. Nu nog eventjes de puntjes op de i zetten. Zoals een huisnummer uit padoek (hardhout) zwart gelakt.

Halfcarve

 Mijn wederhelft Rebekka Vreys is zelf ook professioneel bezig als fotografe. Vermoedelijk geboren met een camera in de hand en dat zie je er aan. Bekijk haar webpagina maar eens, dan weet je wat ik bedoel. www.rebekkavreys.be Maar wat me vaak opviel was dat ze ook graag zwart-wit foto’s maakt omdat deze emoties e.d. beter kunnen weergeven. En bij zwart-wit foto’s dacht ik ook dadelijk aan halftone foto’s en wat hier houtbewerking gewijs mogelijk was. Mits even zoeken op het internet kwam ik bij mensen uit die hier leuke programma’s voor hadden gemaakt. zoals metalfusion en Jason Dorie https://jasondorie.com/page_cnc.html En na wat aanpassingen en tweaken heb ik deze foto van mijn oogappels kunnen maken.

Kinderkeuken

Momenteel zijn er heel veel kinderkeukentjes op de markt. Maar om eerlijk te zijn zijn ze vaak ook van bedenkelijke kwaliteit. Daarom maakte ik er zelf 1 met alles er op en er aan. (Gelukkig heeft kleine Aiden me ook vaak geholpen :-)) Met zelfs een uitneembaar gasfornuis in verschillende maten. Een soort puzzel, wat dan ook weer goed is voor de motoriek van de kinderen. Deze keuken zorgt sowieso voor uren en uren speelplezier.

Suikerbonen

Een presentatiestuk nodig voor je suikerbonen. Dit is natuurlijk ook mogelijk via DeraCraft. Bij deze dus een schattige dinosaurus als presentatiestuk. 

Worldmap

Test,1,2, Test 1, 2, hier gaan we later misschien nog wel eens iets extra mee doen.

Huisbel

Na de 3de huisbel die kapot was gegaan op 4 jaar tijd. Had ik er genoeg van, nu maak ik zelf een bel.Niet zeer evident om in hout te maken. omdat het elektrisch circuit niet nat mag worden natuurlijk. Maar na meerdere ontwerpen kwam de ideale bel als resultaat. En na 2 jaar nog steeds perfect werkend

Geboorteplakaat

 Een baby’tje geboren in de geburen, daar kunnen we natuurlijk ook voor zorgen. Wat hier ook leuk aan is, is dat je als 1 van de eerste mensen de naam van de baby weet. 😉

Katapult

Even wat reclame maken bij een ondernemersdag waar ook veel kinderen aanwezig zijn. De uitgelezen kans om mijn passie voor hout en techniek over te brengen naar de kinderen. En ze hebben zich heel kostelijk geamuseerd met het assembleren ,zelf beschilderen en natuurlijk ook het afschieten van de bevroren erwten. En niet alleen de kinderen ,ik kan nog steeds met veel plezier terug denken aan deze leuke dag.

Cockpit

We gaan op kamp met de kleutertjes. En we pakken mee: een reiskoffer, een tandenborstel, een pyjama, Jullie kennen het spelletje wel. Maar we gingen op wereldreis. En dat gaat natuurlijk niet met de fiets. Hiervoor heb je een vliegtuig nodig. En de piloten natuurlijk ook een cockpit met zoveel mogelijk knopjes en pijltjes en hendeltjes. Bij deze ook gecontroleerd op stevigheid door peutercontrole Evany.

 Longclaw (House Stark)

Omdat het nu 1 maal mogelijk was en te leuk om niet te doen, Alles vrij in detail uitgewerkt. Behalve de pommel met de Direwolf ingekerft zou veel te veel tijd hebben gevraagd. Hier heb ik mijn vrije creatieve expressie op los gelaten. 😉

Texturen

Testing van relieffrezen een zeer interessante methode voor kastdeuren of wandbekledingen die eigen touch te geven met een textuur. indien interesse of nog andere creatieve toepassingen in gedachten voor deze vorm van frezing dan mag je me zeker iets laten weten.

Modderkeuken

Weer een paar kinderen blij gemaakt met een leuke modderkeuken waar ze al heel veel plezier mee hebben beleefd. En ze het woord modderkeuken vaak ook vrij letterlijk nemen. 😉 Gemaakt met nieuw gebeitst steigerhout. Voor de oudere look en een betere bescherming tegen de weersinvloeden. Even snel een schets gemaakt en ook laten kiezen tussen verschillende tinten van afwerking. Mits naderhand wat aanpassingen. Maar zeer tevreden over het uiteindelijke resultaat.

Contact

Neem nu nog contact met ons op,           en we helpen u graag verder.

Bel me

+32 496 83 72 64

Atelier

Kruienstraat 28, 3560 Lummen

Openingsuren

Contacteer me via het contactformulier, mail of GSM voor een afspraak

Email

info@deracraft.be